Er is zoveel te zien en te doen dat het onmogelijk is dit allemaal met het openbaar vervoer te bezoeken. Maar met autohuur curacao haal je alles uit je vakantie! Er is een ruime keuze uit verschillende huurauto’s om op je wensen te laten aansluiten.

De autoverhuur op Curacao verhuren de auto’s kilometers vrij, krijg je er een kaart bij en is de wegenwacht altijd inbegrepen. Adresaflevering: relaxed en kosteloos mogelijk Kom je vanaf Hato? Kies dan voor adresaflevering (via een shuttle service). Relaxed en – vanaf 3 huurdagen – nog gratis breng- en ophaalservice ook.

Auto huren Curacao tips

Voordat je een auto gaat huren, is het verstandig om op de hoogte te zijn van de verkeersregels op Curacao. Net als in Nederland rijdt men rechts op Curacao. De maximum toegestane snelheid binnen de bebouwde kom is 45 km/h en buiten de bebouwde kom is dit 60 of 80 km/h.

Tankstations Curacao

Anders dan in Nederland, zijn er op Curacao nog mensen die je bedienen bij het tankstation! Als je richting het tankstation rijdt, zal je worden bediend door een medewerker. Hij/zij tankt voor je en vervolgens reken je ook gelijk met deze persoon af. Dit is niet in alle gevallen zo, maar wel in de meeste. Tegenwoordig kun je bij een aantal tankstations gewoon pinnen zoals we in Nederland ook gewend zijn.

Curacao Road Services

Curacao Road Services helpt als er ongeval heeft plaatsgevonden. Zij zijn bereikbaar via het telefoonnummer 199. De schade wordt door hen vastgelegd alvorens de verzekering het afhandelt. De verzekering dekt alleen als Curacao Road Services de schade heeft bekeken. Je moet hen daarom altijd bellen en niets overlaten aan ‘ik betaal de schade zelf wel’.

Extra dekking

Het is niet onverstandig om extra dekking af te sluiten bij je auto. Je kunt bijvoorbeeld een extra WA-dekking afsluiten, terugbetaling eigen risico of een glas-banden-bodem-dakschadedekking af sluiten. Als toerist ben je niet bekend met de wegen en de rijstijl. Goed verzekerd zijn is daarom niet verkeerd.

Auto huren Curacao vliegveld

Als je Curacao echt wilt zien in al zijn prachtige glorie is het aan te raden een voertuig te huren. Je kan kiezen voor een huurauto, maar waarom zou je niet avontuurlijk per Jeep of met een go-kart op pad gaan ? Ook een scooter huren behoort tot de mogelijkheden.

Autohuur Curacao

Wat je ook wilt zien, waar je ook wilt komen op het eiland; je hebt het dan allemaal zelf in de hand. Het is ook mogelijk om vanaf het vliegveld van Curacao een auto te huren. Een huurauto boeken samen met je hotelreservering behoort ook tot de mogelijkheden. Liever ter plekke iets regelen ? Ook dat is uiteraard mogelijk. Informeer bij je reisorganisatie of bij het hotel waar je verblijft of er ook groepsactiviteiten mogelijk zijn.

In dat geval ga je met een ervaren gids op pad, die het eiland tot in de verste hoeken kent en je alles kan vertellen over de natuurlijke en historische rijkdom van Curacao.

De meeste grote hotels hebben bovendien speciale eigen activiteiten waar jij tegen betaling ook gebruik van kan maken.


Vond je deze informatie handig? Steun ons met een review op Google zodat ook anderen ons nog beter weten te vinden, dankjewel!