Curaçao, een prachtig eiland in het Caribisch gebied, staat bekend om zijn hagelwitte stranden, kristalhelder water en kleurrijke architectuur. Maar wist je dat dit eilandparadijs ook een veilige haven biedt voor verwaarloosde en mishandelde huisdieren? Rescue Paws Curaçao is een organisatie die zich met hart en ziel inzet voor de bescherming en het welzijn van dieren op het eiland.

Hartverwarmende missie

Rescue Paws Curaçao is opgericht door een groep gepassioneerde dierenvrienden die zagen dat er op het eiland een grote behoefte was aan hulp voor dieren in nood. Ze hebben zich ten doel gesteld om zoveel mogelijk verwaarloosde, mishandelde en dakloze dieren op Curaçao te redden, verzorgen en herplaatsen in liefdevolle en verantwoordelijke huizen. Hierbij krijgen ze hulp van vrijwilligers, dierenartsen en lokale gemeenschappen.

Van zwerfdier tot huisdier: het adoptieproces

Eén van de belangrijkste doelen van Rescue Paws Curaçao is het vinden van een nieuw thuis voor de dieren die ze redden. Het adoptieproces begint met een grondige evaluatie van zowel het dier als de potentiële adoptant. Ze zorgen ervoor dat de match tussen dier en eigenaar perfect is, zodat het dier een gelukkig en zorgeloos leven tegemoet gaat.

Vrijwilligers: de ruggengraat van Rescue Paws

Rescue Paws Curaçao kan niet zonder de hulp van haar toegewijde vrijwilligers. Mensen van alle leeftijden en achtergronden zetten zich in om de dieren te voeden, te verzorgen en te socialiseren. Daarnaast zijn er ook vrijwilligers die helpen met het organiseren van evenementen, fondsenwerving en het creëren van bewustzijn rondom dierenwelzijn op het eiland.

Sterilisatie en castratie: een belangrijke stap

Om de groeiende zwerfdierenpopulatie op Curaçao onder controle te houden, zet Rescue Paws zich ook in voor sterilisatie- en castratieprogramma’s. Deze ingrepen zorgen ervoor dat er minder ongewenste dieren worden geboren die uiteindelijk op straat of in asielen terechtkomen. Door het promoten van verantwoordelijk huisdierenbezit en het aanmoedigen van sterilisatie en castratie, draagt de organisatie bij aan een duurzame oplossing voor het probleem.

MaandagGesloten
DinsdagGesloten
WoensdagGesloten
DonderdagGesloten
Vrijdag10.00 – 12.00 uur
Zaterdag10.00 – 12.00 uur
Zondag10.00 – 12.00 uur

Vond je deze informatie handig? Tijden veranderen, informatie uiteraard ook. Wij doen ons best de informatie zo goed mogelijk te tonen, laat ons gerust weten als je tips hebt ( Stuur ons een berichtje!) of dat onze informatie aangepast moet worden. Klik hier om ons te steunen met een review op Google zodat ook anderen deze informatie nog makkelijker weten te vinden, super bedankt!🙏🏼