Boek je trip naar Klein Curacao

Klein Curacao

Curacao is één van de populairste vakantiebestemming voor een strandvakantie. Het eiland mag jaarlijks 600.000 toeristen verwelkomen, waarvan 200.000 Nederlanders.

Curacao heeft dan ook veel te bieden. Je zou bijvoorbeeld een bezoekje kunnen brengen aan het prachtige Klein Curacao. Het onbewoonde eiland beschikt namelijk over een fantastisch wit zandstrand. Je kan op Klein Curacao diverse bezienswaardigheden bezoeken of deelnemen aan een activiteit.

Het tropische eilandje is te bereiken met de boot. Gelukkig vertrekken er dagelijks meerdere boten van Curacao naar Klein Curacao. Het is ook mogelijk om een pakkettocht te boeken, dat is dan inclusief enkele activiteiten.

Activiteiten op Klein Curacao

Klein Curacao is de ideale plek om volledig tot rust te komen. Ga heerlijk de hele dag op het strand liggen en geniet van het zonnetje. Je kan ook iets leuks ondernemen en de bekende vuurtoren van Klein Curacao bekijken. Liefhebbers van snorkelen zijn ook aan het juiste adres. Bekijk hieronder de leukste activiteiten op het eilandje:

De eeuwenoude vuurtoren

De bekendste bezienswaardigheid op Klein Curacao is de vuurtoren. De Prins Hendriktoren bestaat al bijna 200 jaar en is de perfecte locatie voor een selfie. Het gebouw is vervallen, aangezien er niemand meer op het eiland woont. Daarnaast heeft een orkaan ook veel schade aangericht. In 2017 begon de renovatie en de oude charmes zijn weer helemaal zichtbaar. De vuurtoren is toch wel het visitekaartje van dit klein eiland.

Scheepwrak op Klein Curacao

De meeste toeristen op nemen even een kijkje bij het scheepswrak. Het schip ligt al tientallen jaren op het eiland en de herkomst is onbekend. Je kan redelijk dichtbij het wrak komen en er zelfs op gaan staan. Echter is dat zeer gevaarlijk en niet aan te raden. Wij raden je trouwens aan om het wrak uitsluitend in de ochtenduren te bezoeken, het is dan nog rustig en de temperatuur valt dan reuze mee.

Snorkelen

Liefhebbers van snorkelen kunnen op Klein Curaçao heel veel plezier beleven. Nabij het strand van het eiland zijn namelijk zeeschildpadden te vinden en die kan jij met eigen ogen gaan bewonderen. Let wel op, het is geen garantie dat de schildpadden er ook daadwerkelijk zijn op het desbetreffende moment. Desondanks kan je ook veel andere waterdieren spotten. Je kan een snorkelset huren, maar wij raden je aan om deze zelf even mee te nemen.

Kitesurfen

De waaghalzen onder ons krijgen de mogelijkheid om te gaan kitesurfen op Klein Curacao. Dankzij de perfecte ligging kan je altijd profiteren van de nodige wind. Je dient wel je eigen spullen mee te nemen, aangezien er geen attributen voor kitesurfen worden verhuurd op het eiland.

Reserveren is handig!

De boottochten naar Klein Curacao zijn erg populair onder de toeristen. Het is dan ook verstandig en handig om voorafgaand alvast een plekje op de boot te reserveren. Dit kan gelukkig ook online tegen een mooie prijs. Betalen hoeft pas zodra je aan boord van de boot stapt.


Vond je deze informatie handig? Tijden veranderen, informatie uiteraard ook. Wij doen ons best de informatie zo goed mogelijk te tonen, laat ons gerust weten als je tips hebt ( Stuur ons een berichtje!) of dat onze informatie aangepast moet worden. Klik hier om ons te steunen met een review op Google zodat ook anderen deze informatie nog makkelijker weten te vinden, super bedankt!🙏🏼

Meer stranden