Hòfi Mango, het terrein van de bekende Curaçaose comedian Jandino Asporaat, is op 17 september 2022 geopend voor publiek.

Volgens Jandino is Hòfi Mango een ‘goed bewaard geheim dat het nummer-1 park van de Cariben gaat worden.’ De comedian heeft grote plannen voor de Hòfi. Zo is hij gaan werken aan het herstel van de dammen en is er een hoveniersopleiding voor Curaçaose jongeren. Het terrein zal gevuld worden met lokale planten en bomen. Binnenkort zullen er ook een imker en een horecagelegenheid zijn.

Voor het opzetten van het project heeft Jandino stage gelopen bij de Keukenhof in Nederland en bezocht hij verschillende nationale parken in Zuid-Afrika.

De suikermolen in het Hofi Mango park
Restaurant Kultura Kòrsou op Hofi Mango

Openingstijden restaurant Kultura Kòrsou

  • Maandag: Gesloten
  • Dinsdag: Gesloten
  • Woensdag: 10:00 – 18:00
  • Donderdag: 10:00 – 18:00
  • Vrijdag: 10:00 – 18:00
  • Zaterdag: 10:00 – 18:00
  • Zondag: 10:00 – 18:00

Restaurant Kultura Kòrsou

Kultura Kòrsou maakt sinds 30 januari 2024 deel uit van Hofi Mango park. Onder leiding van chef Willy Balentina, biedt de keuken van Kultura Kòrsou een Kreoolse keukenervaring zoals je die nog nooit hebt geproefd. Het menu kenmerkt zich door unieke smaakcombinaties, gemaakt met hoogwaardige, verse en lokale ingrediënten. Balentina staat bekend als de topchef op het eiland en heeft zijn sporen verdiend in gerenommeerde keukens zoals die van de Librije (Jonnie Boer), Ron Gastrobar (Ron Blaauw), Joelia (Mario Ridder) en het 4-sterren hotel Castell d’Empordà.

Balentina had het voornemen terug te keren naar zijn geboorte-eiland om zijn kennis door te geven en jongeren op te leiden tot de nieuwe generatie chefs van Curaçao. Zijn missie is om de Curaçaose keuken naar een sterrenniveau te tillen, waarbij voornamelijk lokale producten worden gebruikt. Dit stimuleert de lokale economie en duurzaamheid en helpt de Curaçaose keuken op de internationale kaart te zetten.

Mangobomen

Niet alleen herbergt het gebied met de naam Hofi Mango de enige suikermolen op Curaçao, maar ook restanten van een distilleerderij uit 1700 en ruim 600 mangobomen die honderden jaren oud zijn.

Wat Asporaat betreft moet het park een plek worden waar zowel eilandbewoners als toeristen graag komen om te wandelen en te genieten van de prachtige omgeving. „Ik wil graag dat de toeristen ook de mooie natuur op Curaçao leren kennen. Ons eiland verdient meer dan alleen de waardering voor het strandtoerisme. Met het park wil ik graag iets nieuws toevoegen voor de bezoekerseconomie van Curaçao.”

Als je Hofi Mango wilt gaan bezoeken kun je via hun website tickets boeken; hofimango.com


Vond je deze informatie handig? Tijden veranderen, informatie uiteraard ook. Wij doen ons best de informatie zo goed mogelijk te tonen, laat ons gerust weten als je tips hebt ( Stuur ons een berichtje!) of dat onze informatie aangepast moet worden. Klik hier om ons te steunen met een review op Google zodat ook anderen deze informatie nog makkelijker weten te vinden, super bedankt!🙏🏼