Het Quarantainegebouw op Curacao is een van de meest fascinerende en historische gebouwen van het eiland. Het gebouw werd in 1883 gebouwd en diende als een quarantaineplek voor passagiers die per schip naar Curacao kwamen. Het werd gebruikt om mogelijke ziektes en plagen uit het buitenland buiten de deur te houden en de gezondheid van de lokale bevolking te beschermen.

Een stukje geschiedenis

Het Quarantainegebouw was een belangrijk onderdeel van de infrastructuur van Curacao tijdens de 19e eeuw. Het eiland was toen een belangrijke stopplaats voor handelsschepen die tussen Europa en de Amerika’s voeren. Het Quarantainegebouw was een manier om de lokale bevolking te beschermen tegen besmettelijke ziektes die via deze handelsschepen het eiland binnenkwamen.

Het gebouw werd in 1883 gebouwd en diende als een quarantaineplek voor passagiers die per schip naar Curacao kwamen. Bij aankomst werden de passagiers gedwongen om in het gebouw te verblijven voor een bepaalde periode, om te voorkomen dat eventuele ziektes zich zouden verspreiden. Het gebouw bestond uit verschillende gebouwen, waaronder slaapzalen, een ziekenhuis en een crematorium.

Herstelwerkzaamheden

In de jaren ’90 werd het Quarantainegebouw gerestaureerd en opengesteld voor bezoekers. Tijdens de restauratie werden de originele gebouwen en structuren van het gebouw zoveel mogelijk behouden, zodat de bezoekers nog steeds een idee krijgen van hoe het er vroeger uitzag. Het gebouw is nu een belangrijke historische locatie op het eiland, en veel toeristen bezoeken het Quarantainegebouw om meer te weten te komen over de geschiedenis van Curacao.

Wat is er te doen?

Bezoekers kunnen het Quarantainegebouw bezoeken en de verschillende gebouwen en structuren bekijken die er nog steeds staan.

Het Quarantainegebouw is niet alleen een belangrijke historische locatie op Curacao, maar ook een plek waar bezoekers meer te weten kunnen komen over de geschiedenis van het eiland. Het is een must-visit voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Curacao. Of je nu een toerist bent of een lokale bewoner, het Quarantainegebouw biedt een fascinerende blik op het verleden van het eiland.


Vond je deze informatie handig? Tijden veranderen, informatie uiteraard ook. Wij doen ons best de informatie zo goed mogelijk te tonen, laat ons gerust weten als je tips hebt ( Stuur ons een berichtje!) of dat onze informatie aangepast moet worden. Klik hier om ons te steunen met een review op Google zodat ook anderen deze informatie nog makkelijker weten te vinden, super bedankt!🙏🏼