Substation Curacao onderscheidt zich niet alleen door zijn unieke excursies maar ook door de bijdrage aan het mariene onderzoek. Wetenschappers over de hele wereld gebruiken de Curasub voor de verkenning van diepe riffen rond Curacao, wat spectaculaire resultaten oplevert voor de wetenschap.

De excursies van Substation Curacao

Wreck Dive: Een uur durende reis naar een verlaten wrak in de diepe oceaan, tot 135 meter diep.

Explorer Dive: De meest populaire duik, ook wel bekend als de ‘Beauty Run’, die je 1,5 uur meeneemt tot een diepte van 200 meter.

Research Dive: Voor diegenen die deel willen uitmaken van een natuuronderzoek, deze duik brengt je tot een diepte van 300 meter voor 2 uur.

Praktische informatie

  • Boeking: Het is sterk aanbevolen om vooraf te reserveren, vooral tijdens het hoogseizoen en vakantieperioden. Dit kan doorgaans online via de officiële website van Substation Curaçao, waar je ook de beschikbaarheid kunt checken.
  • Annuleringsbeleid: Controleer het annuleringsbeleid voordat je boekt. De meeste tours vereisen vooruitbetaling en hebben specifieke annuleringsvoorwaarden.

Locatie en Bereikbaarheid

  • Adres: Substation Curaçao is gelegen bij het Sea Aquarium (Mambo Beach), Curaçao.
  • Bereikbaarheid: De locatie is gemakkelijk bereikbaar met de auto of taxi vanaf elk punt op het eiland. Er is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar voor bezoekers.

Openingstijden

  • Uren: De excursies vinden meestal plaats tussen 9:00 uur en 17:00 uur, maar de tijden kunnen variëren afhankelijk van de specifieke excursie en de weersomstandigheden.
  • Dagen: Substation Curaçao is meestal open van dinsdag tot zondag. Het is gesloten op maandagen en tijdens bepaalde feestdagen.

Zorg ervoor dat je deze buitengewone kans niet mist om de onderwaterwereld van Curaçao op een manier te ervaren die maar weinigen kunnen navertellen.

Deze reis naar de diepten van de oceaan biedt niet alleen een kijkje in het onbekende maar benadrukt ook de noodzaak en het belang van het behoud van onze oceanen. Het is een ervaring die je kijk op de planeet en haar verborgen schatten ongetwijfeld zal veranderen.

Onze ervaring

Wij hebben zelf de unieke mogelijkheid gekregen om dit avontuur zelf te mogen beleven. Waarin ik het in eerste instantie heel erg spannend en eng vond, werd dit direct bij de uitleg weggenomen. Je krijgt een fijne uitleg met alles wat met de Curasub te maken heeft, waar wat voor dient of voor gebruikt word. Enorm interessant, een half uur geluisterd zonder ook maar een seconden afgeleid te zijn 😉

Dan is het zover… De onderzeeër in, waarin ze je iedere meter diep meenemen in de bijzondere waterwereld en hier met plezier, kennis en ervaring over vertellen. Een uur vliegt voorbij! 150 meter onder water klinkt heel veel, maar het is enorm bijzonder, uniek en je hebt het niet eens door!

Voor meer informatie en om je avontuur te boeken, klik je hier!

Elke en Fleur in de Substation Curaçao onderzeeër

Vond je deze informatie handig? Tijden veranderen, informatie uiteraard ook. Wij doen ons best de informatie zo goed mogelijk te tonen, laat ons gerust weten als je tips hebt ( Stuur ons een berichtje!) of dat onze informatie aangepast moet worden. Klik hier om ons te steunen met een review op Google zodat ook anderen deze informatie nog makkelijker weten te vinden, super bedankt!🙏🏼