UPDATE: Vanaf zondag 5 juni 2022 is het niet meer nodig een PLC in te vullen.

Zie voor meer informatie de site van de overheid van Curacao, klik hier.

Wat is de PLC en waarom is deze er?

Als we voorheen afreisde naar Curacao was het al verplicht om een Immigration Card in te vullen, een papiertje wat je veelal in het vliegtuig invulde waarin je aangaf waar én hoelang je tijdens je vakantie op het eiland zou verblijven. Door de huidige Coronamaatregelen is deze Immigration Card aangevuld met de Passenger Locator Card (PLC), goed om te weten dus dat je beide moet invullen.

Moeten kinderen de PLC ook invullen?

Elke reiziger naar Curaçao moet een Passenger Locator Card invullen. Voor kinderen is dat geen uitzondering en moet er wel een PLC worden ingevuld. Let er wel op dat je bij kinderen (t/m 17 jr.) de contactgegevens van de ouders gebruikt.

Ook residents (bewoners) van Curacao moeten deze PLC invullen.

Makkelijk in te vullen, binnen 48 uur voor vertrek

Het online invullen van de Passenger Locator Card gaat vrij gemakkelijk, ze vragen de volgende zaken;

  1. Persoonlijk informatie (naw-gegevens)
  2. Reisinformatie
  3. Gezondheidsinformatie
  4. COVID-symptomen

Goed om te weten dat de PLC pas 48 uur voor vertrek kan worden ingevuld, eerder kan niet.

Problemen met PLC invullen

Doorgaans is het invullen van de PLC makkelijk en snel geregeld. Een paar eenvoudige en logische vragen invullen en klaar ben je. Ondervind je toch problemen? Stuur een mail naar de helpdesk voor de PLC, via dicardsupport@curacao.com. Doorgaans krijg je hier binnen enkele uren reactie op. Houdt er rekening mee dat deze support vanuit Curaçao komt, dus in de Nederlandse ochtenduren (midden in de nacht op Curaçao) zijn ze niet beschikbaar.

Passenger Locator Card invullen én uitprinten

Na het invullen en indienen van de PLC krijg je het document per mail toegestuurd, dit formulier hoef je sinds kort niet meer uit te printen. Ondanks dat een digitale versie op je telefoon voldoende is, raden we je voor de zekerheid altijd aan een uitgeprinte versie mee te nemen.

UPDATE: Vanaf zondag 5 juni 2022 is het niet meer nodig een PLC in te vullen.

Zie voor meer informatie de site van de overheid van Curacao, klik hier.

Bron: NaarCuracao


Vond je deze informatie handig? Steun ons met een review op Google zodat ook anderen ons nog beter weten te vinden, dankjewel!