Zelf Antilliaanse Pika saus maken? Dit is hét recept!

62

Als je ooit de keuken van de Nederlandse Antillen hebt geproefd, weet je dat er vaak een heerlijke pikante saus op tafel staat. Pika saus is een onmisbare specerij die wordt gebruikt om gerechten extra smaak en pit te geven. Deze saus is perfect voor liefhebbers van pittig eten en kan bijna elk gerecht een extra dimensie geven. Dus hoe maak je deze smaakvolle saus zelf? Hier is hét recept!

Ingrediënten

  • 6 tot 8 Madame Jeanette pepers
  • 1 grote ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 1/4 kopje witte azijn
  • 1/2 kopje water
  • Zout naar smaak

Bereiding

  1. Was eerst de Madame Jeanette pepers grondig. Hoewel deze pepers zeer heet zijn, voegen ze ook een fruitige smaak toe aan de saus. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het hanteren van deze pepers. Het is raadzaam om handschoenen te dragen om je huid te beschermen.
  2. Snijd de ui en de knoflook fijn. Het is niet nodig om de Madame Jeanette pepers te snijden, deze worden in hun geheel gebruikt om de hitte te beheersen.
  3. Doe de gesneden ui, knoflook, hele Madame Jeanette pepers, azijn en water in een pan. Breng het geheel aan de kook.
  4. Zodra het mengsel kookt, reduceer je de hitte naar een lage stand en laat je de saus 15 tot 20 minuten sudderen. Het doel is om de smaken goed te laten vermengen en de pepers zacht te laten worden.
  5. Na het sudderen, laat je de saus afkoelen. Vervolgens pureer je de saus tot een gladde massa in een blender of met een staafmixer. Voeg zout toe naar smaak.
  6. Zodra de saus glad is, is je zelfgemaakte Pika saus klaar voor gebruik! Je kunt de saus bewaren in een luchtdichte pot in de koelkast. Het blijft ongeveer een maand goed.

Deze Antilliaanse Pika saus is een geweldige aanvulling op elke maaltijd, vooral als je op zoek bent naar iets met een kick! Het past goed bij vleesgerechten, vis, maar ook bij vegetarische en veganistische gerechten. Geniet van het proces van het zelf maken van deze saus en natuurlijk van de geweldige smaak die het aan je maaltijden toevoegt. Eet smakelijk!