Welke stappen moet nemen vóór ik naar Curaçao reis?

Op het moment van schrijven moet iedereen die naar Curaçao reist voor vertrek verplicht online een digitale immigratiekaart (digital immigration card) invullen. Hier lees je daar meer over.

Kunnen we ondanks corona weer naar Curaçao op vakantie gaan?

Het Nederlandse reisadvies voor Curaçao is code groen dus er staat niets in de weg om het eiland te bezoeken. Bekijk de website van de Rijksoverheid voor de actuele codestatus.

Is het veilig op Curaçao?

Er word soms onterecht gedacht dat het op Curacao niet veilig is. Zolang je in toeristisch drukke gebieden bent, heb je weinig kans om met criminaliteit geconfronteerd te worden. Er zijn wijken waar je ’s avonds niet in je eentje moet gaan lopen, zeker niet met zichtbaar kostbare sieraden e.d.

Wat is het betaalmiddel op Curaçao?

Op Curacao is het het meest gebruikelijk om te betalen met de Antiliaanse gulden, ook wel getoond als NAF of ANG. Dit is overigens niet de enige waarmee betaald kan worden, ook de Euro en Amerikaanse Dollar word geaccepteerd echter ben je dan vaak omgerekend duurder uit. Op het moment van schrijven is 1 euro nu 2,06 Antiliaanse gulden waard.

Wat is de beste reistijd voor Curaçao?

Op Curaçao is het het hele jaar tropisch warm vrijwel altijd zonnig. Er zijn wel verschillen, zo zijn de laatste drie maanden van het jaar wat natter dan de andere maanden. De beste reistijd voor een vakantie op Curaçao is van februari tot en met juni.

Is er behalve het strand nog meer te doen op Curaçao?

De meeste mensen gaan vooral voor zon, zee en strand naar Curaçao. Dat betekent niet dat er verder niets te doen is. Zo is de historische binnenstad van Willemstad, met de beroemde Handelskade, absoluut een bezoek waard. Andere leuke bezienswaardigheden op Curaçao zijn de Struisvogelfarm, de landhuizen, de Grotten van Hato en het Curaçaosch Museum. Vergeet vooral ook niet om de onderwaterwereld te ontdekken. Curaçao telt meerdere goede snorkel- en duiklocaties.

Hoelang is het vliegen vanaf en naar Curacao?

De vluchten naar Curaçao worden veelal vanaf Amsterdam uitgevoerd door KLM en TUI. Je vliegt in ca. 9 uur naar Hato International Airport, vlak bij Willemstad.

Waar staan de grote ‘Curaçao’ letters in Willemstad?

De beroemde blauwgele ‘Curaçao’ letters staan letterlijk in het centrum van Willemstad in de wijk Punda in het ‘Koningin Wilhelminapark’, vlakbij de pontjesburg. Vanaf het terras van het populaire Plein Café Wilhelmina kijk je letterlijk tegen de grote ‘Curaçao’ letters aan.

Is het aan te raden om een auto te huren op Curaçao?

Als je verschillende stranden op Curaçao wilt ontdekken of andere uitstapjes wilt maken, dan is het huren van een auto op Curaçao zeker aan te raden. Let wel op dat je voor de beste voorwaarden kiest en niet voor de laagste prijs. Een goede verzekering is essentieel op Curaçao. Let erop dat er geen rare uitzonderingen zijn op de dekking van de autoverzekering.

Brandstof is in de regel een stukje goedkoper dan in Nederland. Omdat de afstanden niet al te groot zijn, hoef je voor de kosten niet zo te letten op hoe zuinig een auto is.

Moet ik contant geld meenemen naar het eiland, en zo ja, welke?

Het korte antwoord: nee. Op Curacao is het hedendaags zeer gebruikelijk te pinnen met je pinpas en op verschillende plaatsen ook met je mobiele telefoon.

Contant pinnen is overigens uiteraard wel mogelijk, let er wel op dat dit kosten met zich meebrengt variërend van 5 tot 10 naf.

Belangrijk: Vergeet niet je pinpas op wereld te zetten.

Heb ik op Curaçao speciale stekkers/adapters nodig?

Stopcontacten op Curaçao leveren standaard 110-130 volt aan 50 Hz. De standaardstekker is een tweepinsstekker van het type A, zoals in de Verenigde Staten wordt gebruikt.

In steeds meer hotels en appartementen vind je wel stopcontacten met 220V, zoals we die in Nederland kennen.


Vond je deze informatie handig? Steun ons met een review op Google zodat ook anderen ons nog beter weten te vinden, dankjewel!