De Koningin Emmabrug, beter bekend als de Pontjesbrug, is een iconische bezienswaardigheid van Curaçao. Het is een van de weinige zwevende pontonbruggen ter wereld en verbindt het oude en het nieuwe deel van de hoofdstad Willemstad. Het is ook een belangrijk onderdeel van de cultuur van Curaçao, en veel mensen hebben er veel herinneringen aan.

Een stukje geschiedenis

De Koningin Emmabrug werd in 1888 gebouwd en was oorspronkelijk een draaibrug. Toen de Pontjesbrug in 1934 werd gerestaureerd, werd besloten om de brug om te bouwen tot een zwevende pontonbrug, die in 1939 werd geopend. De brug was vernoemd naar de toenmalige Nederlandse koningin Emma.

Hoe de Pontjesbrug werkt

De Pontjesbrug is ongeveer 168 meter lang en bestaat uit een aantal pontons die aan elkaar zijn verbonden. Als een schip voorbij vaart, wordt de brug geopend om het schip door te laten. De brug wordt met de hand bediend en de brugwachter draait aan een groot wiel om de brug te openen en te sluiten. Het is een bijzonder gezicht om te zien hoe de brug opent en sluit.

Over de brug lopen

Veel mensen vinden het leuk om over de Koningin Emmabrug te lopen. Het is een unieke ervaring om op een zwevende pontonbrug te lopen, en het uitzicht op de haven en de gekleurde huizen aan weerszijden van de brug is prachtig. Als je over de brug loopt, voel je de brug zachtjes bewegen en wiebelen onder je voeten, wat voor sommige mensen een beetje eng kan zijn. Maar als je het eenmaal hebt gedaan, is het een ervaring die je niet snel zult vergeten!

Activiteiten rond de brug

Er zijn verschillende activiteiten rond de Koningin Emmabrug. Zo zijn er tal van restaurants en bars in de omgeving waar u kunt genieten van een heerlijk hapje en drankje terwijl u uitkijkt over de brug en de haven. Ook zijn er winkels in de buurt waar u souvenirs kunt kopen om mee naar huis te nemen. Bovendien kunt u vanaf de brug boottochten maken, waarbij u de haven en de kustlijn van Curaçao kunt verkennen.

’s Avonds is de brug prachtig verlicht, wat zorgt voor een magische sfeer in de stad. Veel mensen komen dan naar de brug om foto’s te maken en te genieten van het uitzicht. Ook worden er regelmatig evenementen georganiseerd op en rond de brug, zoals concerten en festivals.

Een bezoek aan de Koningin Emmabrug is een must tijdens uw bezoek aan Curaçao. Het is een unieke bezienswaardigheid die u niet mag missen.


Vond je deze informatie handig? Tijden veranderen, informatie uiteraard ook. Wij doen ons best de informatie zo goed mogelijk te tonen, laat ons gerust weten als je tips hebt ( Stuur ons een berichtje!) of dat onze informatie aangepast moet worden. Klik hier om ons te steunen met een review op Google zodat ook anderen deze informatie nog makkelijker weten te vinden, super bedankt!🙏🏼