Fort Beekenburg is een historisch fort gelegen aan de oostkust van Curaçao, vlakbij de populaire Jan Thiel Baai. Het fort is gebouwd in 1703 en werd gebruikt om de zuidoostelijke kustlijn van Curaçao te beschermen tegen piraten en vijandige invallen. Tegenwoordig is Fort Beekenburg een belangrijk monument dat open is voor het publiek en een fascinerend inzicht biedt in de geschiedenis van het eiland.

Geschiedenis van Fort Beekenburg

Fort Beekenburg werd gebouwd in opdracht van de West-Indische Compagnie (WIC) in 1703 en kreeg zijn naam van de gouverneur van Curaçao, Adriaan van Beek. Het fort was onderdeel van een reeks verdedigingswerken langs de zuidkust van het eiland, die diende om de toenmalige kolonie te beschermen tegen piraten en vijandige invallen. Het fort werd voornamelijk bemand door Nederlandse soldaten en slaven, die dag en nacht wacht hielden en de wapens klaar hadden liggen voor het geval van een aanval.

Bezienswaardigheden van Fort Beekenburg

Het fort zelf is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Fort Beekenburg. Het fort heeft een karakteristieke vierkante vorm en is omringd door dikke muren en een brede gracht. Binnenin het fort vind je een aantal oude kanonnen, een kruitmagazijn en een klokkentoren. Het uitzicht vanaf het fort is adembenemend, met panoramische vergezichten over de oceaan en de omliggende kustlijn.

Naast het fort zelf is er nog veel meer te zien en te beleven bij Fort Beekenburg. Zo is er een museum dat je meer vertelt over de geschiedenis van het fort en het belang van de zuidkustverdediging voor Curaçao. Ook zijn er verschillende wandelroutes die je kunt volgen om meer te weten te komen over de flora en fauna van het eiland.

Bezoek Fort Beekenburg

Fort Beekenburg is een geweldige plek om te bezoeken als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van Curaçao of als je gewoon wilt genieten van een adembenemend uitzicht over de oceaan. Het fort is gemakkelijk te bereiken met de auto of de bus en er is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar. De entree is gratis, hoewel een donatie altijd welkom is om het onderhoud van het fort te ondersteunen. Er is geen begeleide tour nodig, maar er zijn informatieve borden beschikbaar om meer te weten te komen over de geschiedenis en betekenis van het fort. Vergeet niet om je camera mee te nemen om een paar fantastische foto’s te maken van het adembenemende uitzicht.


Vond je deze informatie handig? Tijden veranderen, informatie uiteraard ook. Wij doen ons best de informatie zo goed mogelijk te tonen, laat ons gerust weten als je tips hebt ( Stuur ons een berichtje!) of dat onze informatie aangepast moet worden. Klik hier om ons te steunen met een review op Google zodat ook anderen deze informatie nog makkelijker weten te vinden, super bedankt!🙏🏼