Een pittoresk panorama

Curaçao, een idyllisch eiland in het Caribisch gebied, biedt naast de bekende stranden en kleurrijke steden nog een verborgen juweeltje: het uitkijkpunt van Santa Martha. Dit adembenemende uitkijkpunt, gelegen in het westelijke deel van het eiland, biedt een panoramisch uitzicht over de prachtige Santa Martha Baai en het omringende landschap. Bereid je voor op een oogverblindend schouwspel van turquoise wateren, groene heuvels en charmante dorpjes.

De reis naar het uitkijkpunt

Om bij het uitkijkpunt van Santa Martha te komen, neem je de weg van Willemstad naar Westpunt. Geniet onderweg van het betoverende landschap, waar je langs zoutpannen, flamingo’s en oude landhuizen rijdt. Eenmaal aangekomen bij de afslag naar het uitkijkpunt, volg je een korte, kronkelende weg omhoog. Houd je camera gereed, want het uitzicht wordt met elke meter indrukwekkender.

Een lust voor het oog

Bovenop de heuvel word je getrakteerd op een onvergetelijk uitzicht. De Santa Martha Baai strekt zich uit aan je voeten, met in de verte de majestueuze Christoffelberg. Je ziet ook het dorpje Soto met zijn kleurrijke huizen en kerktoren, een typisch beeld van het Caribisch leven. Dit is de perfecte plek om even tot rust te komen en te genieten van de schoonheid van de natuur.

Fotogenieke momenten

Het uitkijkpunt van Santa Martha is zonder twijfel een van de meest fotogenieke plekken op Curaçao. Of je nu een professionele fotograaf bent of gewoon mooie vakantiekiekjes wilt maken, dit is de plek waar je moet zijn. Het uitzicht leent zich perfect voor panoramafoto’s, selfies en zelfs trouwfoto’s. En vergeet vooral niet om rond zonsondergang een bezoek te brengen, wanneer het landschap wordt ondergedompeld in een warm, gouden licht.

Picknicken met uitzicht

Als je het meeste uit je bezoek aan het uitkijkpunt van Santa Martha wilt halen, overweeg dan om een picknick mee te nemen. Er zijn enkele picknicktafels en banken beschikbaar waar je in alle rust kunt genieten van een hapje en een drankje met een onovertroffen uitzicht. Vergeet niet om je afval mee te nemen, zodat ook anderen van deze prachtige plek kunnen blijven genieten.

Combineer je bezoek

Wil je nog meer van het westelijke deel van Curaçao ontdekken? Combineer je bezoek aan het uitkijkpunt van Santa Martha dan met enkele andere bezienswaardigheden in de omgeving.


Vond je deze informatie handig? Tijden veranderen, informatie uiteraard ook. Wij doen ons best de informatie zo goed mogelijk te tonen, laat ons gerust weten als je tips hebt ( Stuur ons een berichtje!) of dat onze informatie aangepast moet worden. Klik hier om ons te steunen met een review op Google zodat ook anderen deze informatie nog makkelijker weten te vinden, super bedankt!🙏🏼