De historische achtergrond van Landhuis Chobolobo

Landhuizen op Curaçao zijn overblijfselen van een tijdperk waarin plantages het eilandleven domineerden. Gebouwd in de 17e en 18e eeuw, dienden ze als de woningen van plantage-eigenaren en hun families. Landhuis Chobolobo, dat kleiner is dan de meeste traditionele landhuizen op Curaçao, dateert uit de 19e eeuw.

Ondanks zijn bescheiden omvang, heeft Chobolobo een immense invloed gehad op de economie en cultuur van Curaçao. Dit komt vooral door de productie van een van de meest bekende exportproducten van het eiland: de Blue Curaçao-likeur.

Blue Curaçao: Meer dan een Kleur

Wanneer mensen denken aan Blue Curaçao, visualiseren ze vaak een helderblauwe drank die wordt gebruikt in exotische cocktails. De oorsprong van deze likeur is echter veel interessanter dan de felle kleur doet vermoeden.

De basis van Blue Curaçao is de laraha-sinaasappel, een fruitsoort die uniek is voor Curaçao. Oorspronkelijk gebracht door de Spanjaarden, verwilderde deze sinaasappel op het eiland, wat resulteerde in de bittere laraha. Hoewel het fruit zelf niet smakelijk is, ontdekte men al snel dat de schil, wanneer gedroogd, een aangenaam aroma had dat ideaal was voor likeurbereiding.

Landhuis Chobolobo werd de thuisbasis van de Senior & Co. distilleerderij in de vroege 20e eeuw, waar de befaamde Blue Curaçao-likeur volgens een geheim recept wordt gemaakt.

Een Reis door de Tijd: Bezoek aan Landhuis Chobolobo

Voor bezoekers biedt Landhuis Chobolobo een unieke gelegenheid om in de voetsporen te treden van de distilleermeesters van weleer. De rondleiding door de distilleerderij geeft inzicht in het productieproces van de likeur, van het drogen van de laraha-schillen tot het distillatieproces en het bottelen.

De oude machines en gereedschappen die nog steeds in gebruik zijn, vervoeren bezoekers naar een vervlogen tijd, terwijl moderne technieken en inzichten zorgen voor een hoogwaardig product.

Proeven en Meer

Geen bezoek aan Landhuis Chobolobo is compleet zonder een proeverij. Naast de klassieke Blue Curaçao kunnen gasten ook andere variaties van de likeur proeven, zoals groene, oranje, en chocolade Curaçao. Daarnaast biedt het landhuis een winkel waar bezoekers een fles van hun favoriete likeur of souvenirs kunnen kopen om mee naar huis te nemen.

Landhuis Chobolobo Tours

Tijdens de begeleide tours van Landhuis Chobolobo zullen de ervaren plaatselijke gidsen je meenemen op een reis door de geschiedenis van de distilleerderij en je alles leren over het distillatie proces van hun Senior Curacao Likeur en de geschiedenis van Curacao. Sluit je tour af met een van de heerlijke cocktails gemaakt met deze Senior Curacao Likeur en vergeet niet hun lokaal gemaakte ijs te proeven.


Vond je deze informatie handig? Tijden veranderen, informatie uiteraard ook. Wij doen ons best de informatie zo goed mogelijk te tonen, laat ons gerust weten als je tips hebt ( Stuur ons een berichtje!) of dat onze informatie aangepast moet worden. Klik hier om ons te steunen met een review op Google zodat ook anderen deze informatie nog makkelijker weten te vinden, super bedankt!🙏🏼