Wanneer je denkt aan Curaçao, komen waarschijnlijk beelden van zonovergoten stranden en kristalhelder water. Eén van die verborgen juweeltjes is Boka St. Michiel, een afgelegen strand aan de zuidwestkust van het eiland. Dit artikel neemt je mee op een ontdekkingstocht naar deze prachtige plek, die perfect is voor een dagje uit met vrienden of familie.

Boka Sint Michiel: Ontspannen in het Zand

Boka St. Michiel, ook wel bekend als Boca Sami, is een klein vissersdorp met een rustig en authentiek karakter. Het strand bestaat uit fijn zand, afgezet door het heldere blauwe water van de Caribische Zee. Hier kun je heerlijk zonnebaden, picknicken of gewoon genieten van de rust en het uitzicht. Houd er wel rekening mee dat er weinig schaduw is, dus neem zeker zonnebrandcrème en een hoed of parasol mee.

Watersporten: Avontuur in het Water

Voor de actievelingen is Boka St. Michiel de perfecte locatie om te snorkelen of duiken. De onderwaterwereld is er adembenemend en je kunt er tal van kleurrijke vissen, koraalriffen en andere zeedieren bewonderen. Bovendien is er een duikschool in het dorp, waar je zowel als beginner als gevorderde duiker terecht kunt voor duiklessen en duiktrips.

Vissersboten en lokale cultuur: Een Unieke Ervaring

De charme van Boka St. Michiel ligt niet alleen in het prachtige strand en de watersportmogelijkheden, maar ook in de lokale cultuur. Het vissersdorp Boka Sint Michiel geeft je een inkijkje in het dagelijkse leven van de lokale bevolking. In de vroege ochtend zie je de vissersboten uitvaren en aan het eind van de dag keren ze terug met hun vangst. Wie weet kun je zelfs een praatje maken met de vriendelijke vissers of verse vis kopen voor je avondmaal.


Vond je deze informatie handig? Tijden veranderen, informatie uiteraard ook. Wij doen ons best de informatie zo goed mogelijk te tonen, laat ons gerust weten als je tips hebt ( Stuur ons een berichtje!) of dat onze informatie aangepast moet worden. Klik hier om ons te steunen met een review op Google zodat ook anderen deze informatie nog makkelijker weten te vinden, super bedankt!🙏🏼

Meer stranden