Playa Caracasbaai – of Caracasbaai Beach – vind je aan de zuidwestkust van Curaçao. Slechts vijf kilometer van het historische hart van Willemstad. Dit relaxte strandje ligt in het noorden van de Caracasbaai, omgeven door andere pareltjes zoals Baya Beach, Tugboat Beach en Director’s Bay.

De Diepte en Belang van Caracasbaai

Wist je dat de Caracasbaai een van de diepste inhammen van Curaçao is? Met een diepte tot wel 250 meter! Daarom zie je hier soms enorme zeeschepen die even komen bijtanken of gerepareerd worden. Best een indrukwekkend gezicht!

Een Stukje Geschiedenis: Fort Beekenburg

In 1703 werd Fort Beekenburg gebouwd aan de oostkant van de baai. Het is een van de acht forten op Curaçao, vernoemd naar Nicolaas van Beek, de toenmalige gouverneur. Dit fort stond er om het eiland te beschermen tegen Fransen, Engelsen en piraten. Tegenwoordig is het fort het thuis van vleermuizen, maar vroeger was het bekend als ‘Het Kasteel’ vanwege zijn unieke ronde toren.

Vleermuizen en Cactussen: Een Onverwachte Connectie

Interessant feitje: op Curaçao vind je twee soorten nectar-etende vleermuizen, de langtong- en langsnuitvleermuis. Zij zijn superbelangrijk voor de bestuiving van cactussen. Zonder deze fladderende vriendjes, geen cactussen op Curaçao, en dat zou weer een groot gemis zijn voor veel dieren, zoals vogels.

Hoe Ziet Playa Caracasbaai Eruit?

Playa Caracasbaai is een mix van grof zand, schelpen, kiezels en rotsen. Het water wordt langzaam dieper, perfect voor gezinnen met kids. Met palmbomen en palapas voor schaduw, en een stalen pier waar je vanaf kunt duiken, is het hier heerlijk vertoeven. Vooral in het weekend is het strand the place to be voor lokale families. Ze komen hier dan gezellig barbecueën, een biertje drinken, feesten en genieten van de zee.


Vond je deze informatie handig? Tijden veranderen, informatie uiteraard ook. Wij doen ons best de informatie zo goed mogelijk te tonen, laat ons gerust weten als je tips hebt ( Stuur ons een berichtje!) of dat onze informatie aangepast moet worden. Klik hier om ons te steunen met een review op Google zodat ook anderen deze informatie nog makkelijker weten te vinden, super bedankt!🙏🏼

Meer stranden