Eén van de meest adembenemende stranden op dit eiland is zonder twijfel Cas Abou Beach. Kom met ons mee op een ontdekkingstocht naar dit prachtige strand en ontdek waarom dit een must-visit plek is tijdens je verblijf op Curaçao.

Het strand: parelwit zand en kristalhelder water

Cas Abou Beach staat bekend om zijn fijne, witte zand en het heldere, turquoise water dat je uitnodigt om een verfrissende duik te nemen. Dit strand is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de zonnestralen terwijl je je voeten in het warme zand begraaft. Met palmbomen die zorgen voor wat schaduw en een constante, zachte zeebries, is het niet moeilijk om in een paradijselijke stemming te komen.

Snorkelen en duiken: een wonderlijke onderwaterwereld

Cas Abou Beach biedt meer dan alleen een prachtig uitzicht en een plek om te zonnebaden; het is ook een populaire plek voor snorkelaars en duikers. De zee rondom het strand is rijk aan koraalriffen en zeeleven, waardoor het een uitstekende locatie is om de onderwaterwereld te verkennen. Gooi je snorkelset aan en bewonder het kleurrijke koraal en de vele vissen die eromheen zwemmen. Als je geluk hebt, kun je zelfs zeeschildpadden of pijlstaartroggen tegenkomen.

Strandfaciliteiten: comfort en gemak

Cas Abou Beach is goed uitgerust met faciliteiten om je bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Er zijn ligbedden en parasols beschikbaar om te huren, zodat je comfortabel kunt ontspannen. Daarnaast zijn er toiletten, douches en kleedruimtes aanwezig voor het gemak van de bezoekers. Om je honger en dorst te stillen, kun je terecht bij de strandbar en het restaurant, waar je kunt genieten van heerlijke lokale gerechten en verfrissende drankjes.

Hoe kom je er: avontuurlijke route

Cas Abou Beach is gelegen aan de zuidwestkust van Curaçao, op ongeveer 35 minuten rijden van Willemstad. De route naar het strand is avontuurlijk en biedt prachtige uitzichten over het eiland en de kustlijn. Je rijdt door de ongerepte natuur en langs typische Curaçaose landhuizen. Zorg ervoor dat je een auto huurt met voldoende bodemvrijheid, aangezien de laatste kilometers van de route onverhard zijn. Volg de borden naar Cas Abou Beach en je zult uiteindelijk op je bestemming aankomen.

Toegangsprijzen en openingstijden: altijd welkom

Cas Abou Beach is dagelijks geopend van 8:00 tot 18:00 uur. Er wordt een kleine toegangsprijs gevraagd, maar deze is het meer dan waard om te genieten van de schoonheid en faciliteiten die het strand te bieden heeft. De toegangsprijs is meestal rond de $6 per auto, inclusief de bestuurder, en $1 voor elke extra passagier. Kom vroeg om een goede plek te bemachtigen en om optimaal te kunnen genieten van je dag op dit prachtige strand.

Behoud van de natuur: respecteer het milieu

Als bezoeker van Cas Abou Beach is het belangrijk om te allen tijde respect te tonen voor de natuur en het milieu. Houd je afval bij je en maak gebruik van de aanwezige prullenbakken om het strand schoon te houden.


Vond je deze informatie handig? Tijden veranderen, informatie uiteraard ook. Wij doen ons best de informatie zo goed mogelijk te tonen, laat ons gerust weten als je tips hebt ( Stuur ons een berichtje!) of dat onze informatie aangepast moet worden. Klik hier om ons te steunen met een review op Google zodat ook anderen deze informatie nog makkelijker weten te vinden, super bedankt!🙏🏼

Meer stranden