Een onontdekt strandparadijs

Curaçao, het prachtige eiland in het Caribisch gebied, staat bekend om zijn hagelwitte stranden en azuurblauwe wateren. Maar wist je dat er ook een verborgen parel te vinden is aan de westkust van het eiland? Playa Kalki, een klein en intiem strand, is een waar paradijs voor iedereen die op zoek is naar rust, ontspanning en een unieke ervaring. Hier vind je geen drukke toeristische taferelen, maar een idyllische omgeving die je zowel boven als onder water zal betoveren.

Weg van de gebaande paden

Playa Kalki is gelegen in het kleine vissersdorpje Westpunt, ver van de drukke stranden van Willemstad en de bekende Jan Thielbaai. Om bij dit afgelegen strand te komen, volg je een kronkelende weg langs de ruige kustlijn, omgeven door cactussen en indrukwekkende rotspartijen. Eenmaal aangekomen, daal je af via een steile trap die je naar dit verborgen stukje paradijs leidt.

Een oase van rust

Het eerste wat opvalt aan Playa Kalki is de serene sfeer. Het strand is omringd door hoge, kalkstenen kliffen die zorgen voor een gevoel van privacy en beschutting. Hier kun je ongestoord genieten van de zon, een goed boek lezen of gewoon wegdromen bij het geluid van de kabbelende golven. Het strand is bedekt met kleine witte kiezelsteentjes, die in een mooi contrast staan met de helderblauwe zee. Neem gerust je eigen strandstoel of handdoek mee, want er zijn geen faciliteiten op Playa Kalki.

Playa Kalki: een onderwaterparadijs

De ware schoonheid van Playa Kalki bevindt zich echter onder het wateroppervlak. Het strand wordt niet voor niets “Alice in Wonderland” genoemd: de onderwaterwereld is net zo magisch als het sprookje. Het kalme, kristalheldere water en het gezonde koraalrif maken Playa Kalki tot een van de beste snorkel- en duiklocaties op Curaçao. Grote kans dat je tijdens je onderwateravontuur schildpadden, zeepaardjes en kleurrijke vissen tegenkomt.

Snorkelen en duiken bij Playa Kalki

Playa Kalki is toegankelijk voor zowel beginnende als ervaren snorkelaars en duikers. Het ondiepe gedeelte van het rif is ideaal voor snorkelaars, terwijl duikers kunnen afdalen tot een diepte van 30 meter om de prachtige koraalformaties en het rijke zeeleven te bewonderen. Op slechts een steenworp afstand van het strand vind je een duikcentrum waar je terecht kunt voor het huren van duik- en snorkeluitrusting, duikcursussen en begeleide duiktrips.


Vond je deze informatie handig? Tijden veranderen, informatie uiteraard ook. Wij doen ons best de informatie zo goed mogelijk te tonen, laat ons gerust weten als je tips hebt ( Stuur ons een berichtje!) of dat onze informatie aangepast moet worden. Klik hier om ons te steunen met een review op Google zodat ook anderen deze informatie nog makkelijker weten te vinden, super bedankt!🙏🏼

Meer stranden