Relaxen op Playa Porto Marie

Op Curacao zijn er genoeg mooie stranden te vinden, maar een van mijn favorieten is Playa Porto Marie. Dit strand ligt aan de westkant van het eiland, vlakbij Sint Willibrordus en is de perfecte plek om een dagje te ontspannen en te genieten van de zon, zee en het strand.

Paradijselijk strand met helderblauw water

Zodra je aankomt op Playa Porto Marie, word je meteen begroet door een prachtig uitzicht op het paradijselijke strand en het helderblauwe water. Het strand is omringd door groene heuvels en er staan palmbomen die voor schaduw zorgen. Het water is hier ontzettend helder en je kunt zelfs de vissen zien zwemmen terwijl je in het water staat.

Ideaal voor snorkelen en duiken

Playa Porto Marie is ook een geweldige plek om te snorkelen of te duiken. Het water is namelijk erg rustig en er zijn mooie koraalriffen te vinden, waar je talloze tropische vissen en andere zeedieren kunt spotten. Als je geen eigen snorkel- of duikspullen hebt, kun je deze ter plekke huren bij de duikschool op het strand.

Lekker eten en drinken

Op het strand van Playa Porto Marie vind je ook een mooi restaurant waar je terecht kunt voor lekker eten en drinken. Zo kun je bijvoorbeeld genieten van een verfrissend drankje bij de strandbar terwijl je uitkijkt over de zee. Of je kunt plaatsnemen op het terras van het restaurant en daar genieten van een uitgebreide lunch of diner met uitzicht op het strand.

Praktische informatie

Playa Porto Marie is gemakkelijk bereikbaar met de auto en er is voldoende parkeergelegenheid. Er geldt wel een kleine toegangsprijs voor het strand, maar dit is het zeker waard. Ook zijn er op het strand douches en kleedkamers aanwezig, zodat je je na een dagje strand weer fris en fruitig kunt voelen.

Blijf de hele dag of kom terug bij zonsondergang

Als je echt wilt genieten van Playa Porto Marie, dan is het aan te raden om de hele dag te blijven. Neem een goed boek mee, zet je telefoon uit en relax op het strand. Je zult merken dat je helemaal tot rust komt. Als je geluk hebt en tot ’s avonds blijft, kun je zelfs genieten van een prachtige zonsondergang.

Kortom, Playa Porto Marie is een absolute must-visit op Curacao. Met zijn prachtige strand, helderblauwe water, mooie koraalriffen en heerlijke restaurants is het de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van het eiland.


Vond je deze informatie handig? Tijden veranderen, informatie uiteraard ook. Wij doen ons best de informatie zo goed mogelijk te tonen, laat ons gerust weten als je tips hebt ( Stuur ons een berichtje!) of dat onze informatie aangepast moet worden. Klik hier om ons te steunen met een review op Google zodat ook anderen deze informatie nog makkelijker weten te vinden, super bedankt!🙏🏼

Meer stranden