Duiken in Curaçao: Een gids voor de beste duikplekken

317

Curaçao, het paradijs voor duikers. Met zijn helderblauwe wateren, levendige koraalriffen en een rijkdom aan zeeleven, biedt Curaçao een van de beste duikervaringen ter wereld. Of je nu een beginnende duiker bent of een ervaren professional, hier zijn enkele van de beste duikplekken op het eiland die je niet mag missen.

1. Mushroom Forest & The Blue Room:

Mushroom Forest is een van de meest bekende duikplekken van Curaçao, vernoemd naar de paddenstoelvormige sterrenkoralen die deze locatie sieren. Op slechts een korte zwemtocht van de Mushroom Forest ligt The Blue Room, een onderwatergrot die een magische wereld onthult als de zon binnen schijnt en het water blauw oplicht.

2. Tugboat:

Bij het zuidoostelijke punt van de Caracasbaai ligt Tugboat, een populaire duikspot die zijn naam dankt aan een gezonken sleepboot op slechts 5 meter diepte. Het wrak is bedekt met koralen en is de thuisbasis van een diversiteit aan zeeleven, wat het een perfecte plek maakt voor zowel beginnende duikers als snorkelaars.

3. Superior Producer:

Voor de meer gevorderde duikers is er het wrak van de Superior Producer, een vrachtschip dat in 1977 is gezonken. Dit spectaculaire wrak, gelegen op ongeveer 30 meter diepte, wordt beschouwd als een van de beste wrakduiken in het Caribisch gebied.

4. Playa Kalki:

Ook wel bekend als “Alice in Wonderland”, is Playa Kalki een favoriete duikspot in het westelijke deel van Curaçao. Met een gemakkelijke toegang vanaf het strand en een geleidelijk aflopend rif, biedt deze plek een overvloed aan kleurrijk zeeleven, van koraalformaties tot tropische vissen.

5. Klein Curaçao:

Een boottocht verwijderd van het hoofdeiland ligt Klein Curaçao, een onbewoond eiland dat een ongerepte duikervaring biedt. Met zijn ongerepte koraalriffen, helder water en frequent bezoek van zeeschildpadden en roggen, is Klein Curaçao een droom voor duikers.

Elk van deze duikplekken in Curaçao biedt unieke ervaringen en kansen om het prachtige zeeleven en de onderwaterwereld te ontdekken. Van historische wrakken tot adembenemende riffen, Curaçao is een bestemming die elke duiker zou moeten ervaren. Vergeet niet om altijd veiligheidsrichtlijnen te volgen en te respecteren dat je in een kwetsbaar ecosysteem duikt. Ga duiken en ontdek de wonderen van Curaçao!

Foto binnen de Superior Producer

Foto via: Duikersgids ©