Vlieg naar paradijselijk Curaçao

121

Met je vliegtickets naar Curaçao op zak, wacht je geduldig in de vertrekhal van het vliegveld tot de woorden op het scherm veranderen in: Please go to gate. Je dagdroomt over de plek waar het water kraakhelder is en de stranden witter dan wit zijn. In gedachten heb je al lang je handdoek uitgerold op dat ene ligbedje onder de wuivende palmbomen. En daar verschijnt dan eindelijk die felbegeerde zin … de airline is klaar voor vertrek, jij ook?

Laat de reis maar beginnen

Enthousiast loop je naar de gate waar het vliegtuig voor je klaar staat. Vliegtickets naar Curaçao bij de hand? Check. Paspoort? Check. En je werpt nog één laatste blik op je stoelnummer. Je stoelreservering heb je voor vertrek al gemaakt en die extra brede stoelen zitten lekker zeg. Strek je benen tijdens de vlucht even languit en als kers op de taart kies je uit verschillende maaltijden, drankjes en snacks. En na ongeveer 10 uur vliegen, word je rustig wakker en is er land in zicht. Je welverdiende zonvakantie komt steeds dichterbij.

De ideale mix van stad en strand vind je op Curaçao

Voor een kleurrijke stedentrip tijdens je vakantie in Curaçao, is Willemstad een dikke aanrader. Je vertrekt al vroeg, want in de middag wordt het steeds warmer. Het valt op dat er nog veel bezienswaardigheden uit de Nederlandse koloniale tijd terug te vinden zijn. Op die welbekende Handelskade staan koopmanshuizen met trapgevels in verschillende kleuren. De regenboog is er niks bij … zo uniek en niet te missen. Wandel verder naar de wijk Punda, een stadswijk waar je naar hartenlust winkelt. Ineens vind je een paar leuke souvenirs in de pittoreske winkelstraten of doe groots inkopen in het eigentijdse winkelcentrum Rif Fort.

Een waar duikparadijs

Tijd voor verkoeling, want ’s middags stijgt het kwik richting de 30 graden. Haal je snorkelspullen uit je koffer en duik de azuurblauwe wateren in. Onder water wacht een magische wereld met fraaie koraalriffen en dansen de vissen sierlijk om je heen. Kids mee? Ga naar Playa Lagun. De zee is hier erg ondiep en ideaal voor beginners en onervaren snorkelaars. Bij Playa Grandi krioelt het overdag van immense zeebewoners. Wat? Ja, hier wil je zijn voor het spotten van zeeschildpadden. En voor je het weet zwemmen ze ineens een stukje met je mee. Van de ruige kustlijn bij Westpunt tot het trendy Mambo Beach en de levendige Jan Thiel Baai met moderne beachclubs, elk strand op Curaçao heeft wel iets bijzonders.

Met je huurauto de weelderige natuur verkennen

Curaçao verwelkomt natuurliefhebbers met open armen. Verken het eiland op je eigen manier en bepaal zelf het tempo. Met je huurauto kom je op onontdekte plekken waar je wat langer wilt blijven rondhangen. Ga op zoek naar de diversiteit van flora en fauna in het grootste nationale park van het eiland: het Christoffelpark. Zeldzame cactussen, wilde orchideeën, kleurrijke vogels en exotische reptielen, het komt allemaal voorbij. Zorg dat je camera binnen handbereik ligt, want op de route ernaartoe rij je langs verborgen grotten en grillige rotsformaties. Deze momenten wil je vastleggen.