Playa Lagun is een prachtige, afgelegen baai aan de westkust van Curaçao, waar rust, ontspanning en natuur samenkomen. Dit idyllische strand is de perfecte plek om te genieten van het Caribische leven, weg van de drukte van de grotere en meer toeristische stranden.

Een verborgen paradijs

Playa Lagun is een kleine, intieme baai omgeven door imposante kliffen en weelderige groene begroeiing. Het strand is toegankelijk via een korte wandeling naar beneden vanaf de parkeerplaats, waarbij je wordt getrakteerd op een adembenemend uitzicht op de baai en de glinsterende Caribische Zee. Het witte zandstrand en het heldere, turquoise water zorgen voor een echt paradijselijke ervaring.

Snorkelen en duiken in kristalhelder water

Een van de grootste aantrekkingspunten van Playa Lagun is de fantastische onderwaterwereld die je direct vanaf het strand kunt verkennen. Het kalme en heldere water maakt dit strand tot een uitstekende plek om te snorkelen en duiken. Het koraalrif in de baai is de thuisbasis van talloze kleurrijke vissen, schildpadden en ander zeeleven, waardoor je je in een levend aquarium waant. Zelfs als je nog nooit eerder gesnorkeld hebt, is Playa Lagun een ideale plek om het te proberen.

Ontspannen op het strand

Playa Lagun is een rustig en vredig strand, ideaal voor diegenen die willen ontspannen en genieten van de zon en de zee zonder de drukte van grotere stranden. Er zijn enkele ligstoelen en parasols beschikbaar voor verhuur, maar er is ook voldoende ruimte om je handdoek neer te leggen en te zonnebaden op het zachte zand. Neem een goed boek mee en geniet van een ontspannen dag op dit prachtige strand.

Avontuur en activiteiten

Naast snorkelen en duiken zijn er nog tal van andere activiteiten te ondernemen in en rond Playa Lagun. Verken de omliggende kliffen en baaien tijdens een spannende kajaktocht, of maak een wandeling door de prachtige natuur rondom de baai. Voor de meer avontuurlijke reizigers is het mogelijk om een begeleide wandeling naar het nabijgelegen Playa Jeremi te maken, een ander prachtig en afgelegen strand op Curaçao. Je kunt ook lokale vissers observeren die dagelijks hun vangst binnenhalen en genieten van de authentieke sfeer van dit charmante strand

Fotogenieke zonsondergangen

Een van de hoogtepunten van een bezoek aan Playa Lagun is ongetwijfeld de kans om een spectaculaire zonsondergang te aanschouwen. De baai biedt een prachtig uitzicht op de horizon, waar de zon langzaam achter de kliffen verdwijnt en de lucht in warme oranje en roze tinten kleurt. Zorg ervoor dat je je camera meeneemt om deze betoverende momenten vast te leggen, zodat je nog lang kunt nagenieten van je bezoek aan Playa Lagun.

Tips voor je bezoek

Als je van plan bent om Playa Lagun te bezoeken, houd dan rekening met de volgende tips om je dag op het strand zo aangenaam mogelijk te maken:

  1. Neem voldoende zonnebrandcrème, water en snacks mee, want er zijn beperkte faciliteiten op het strand.
  2. Vergeet je snorkeluitrusting niet! Als je geen eigen snorkeluitrusting hebt, zijn er mogelijkheden om deze ter plaatse te huren.
  3. Houd rekening met de lokale bevolking en respecteer de natuurlijke omgeving van Playa Lagun. Laat geen afval achter en verstoor het zeeleven niet tijdens het snorkelen of duiken.

Vond je deze informatie handig? Tijden veranderen, informatie uiteraard ook. Wij doen ons best de informatie zo goed mogelijk te tonen, laat ons gerust weten als je tips hebt ( Stuur ons een berichtje!) of dat onze informatie aangepast moet worden. Klik hier om ons te steunen met een review op Google zodat ook anderen deze informatie nog makkelijker weten te vinden, super bedankt!🙏🏼

Meer stranden